Over ons

Wij zijn Sander & Steffy

In 2016 getrouwd en in 2018 trotse ouders van Jeanne geworden. In 2020 mochten we ons tweede kleine wonder Lucie verwelkomen.

In het dagelijkse leven werkt Sander als zelfstandig schrijnwerker. Steffy is aan de slag als jeugdconsulente bij de gemeente Sint-Laureins.

Daarnaast zijn wij beiden graag creatief en actief bezig op onze hoeve. De verbouwingswerken zijn nu voor een groot deel achter de rug en we gingen dus opzoek naar een nieuwe uitdaging. Daaruit ontstond ‘The Tiny Lodge’.

Vlaamse Polders

Sint-Laureins

Waarom in Sint- Laureins? We zijn er beiden geboren en getogen en er van overtuigd dat wij nu eenmaal in één van de mooiste gemeenten van Vlaanderen wonen. De uitgestrekte polders, de mooie kreken, vlotte toegangswegen naar Sluis, Brugge, Gent en de zee.

Er zijn ook maar weinig gemeentes waar je nog zo van de stilte en rust in de natuur kunt genieten. Het vlakke landschap maakt het ideaal voor een lange fietstocht met leuke authentieke adresjes waar je iets kan eten en drinken.

Ontstaan van het idee

Waar het idee ontstaan is…?

Geen idee eigenlijk. De zoektocht naar een nieuwe originele uitdaging startte misschien in Ieper. Waar we zelf in een Tiny House verbleven bij iemand in de tuin. Het zelfvoorzienend zijn is iets wat ons al langer boeit.

Zo hebben wij thuis ook zonnepanelen, vangen wij ons regenwater op en hebben we een grote moestuin waar we het hele jaar door groentjes uit eten. The Tiny Lodge was dus een leuke combinatie van zaken die we in het dagelijkse leven reeds toepassen.

Achter de schermen

Bouw van de lodge

Als schrijnwerker bedacht en bouwde Sander The Tiny Lodge helemaal zelf. Het verhaal achter dit project en vele andere kan je lezen op onze blog.

The Tiny Lodges zijn zelfvoorzienend en zijn dus op geen enkel netwerk aangesloten. Alles is aanwezig om zowel energie als water op te wekken en op te slaan.