Entry-header image

The Tiny Lodge

OVER ONS EN HET ONTSTAAN

Welkom in The Tiny Lodge!

Wij zijn Sander en Steffy, in 2016 getrouwd en in 2018 trotse ouders van Jeanne geworden. In Oktober mogen we ons tweede wonder verwelkomen, een zusje voor Jeanne.

In het dagelijkse leven werkt Sander als zelfstandig schrijnwerker en Steffy als opvoedster in een dagactiviteitencentrum voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Daarnaast zijn wij beiden graag creatief en actief bezig op onze hoeve. De verbouwingswerken zijn nu voor een groot deel achter de rug en we gingen dus opzoek naar een nieuwe uitdaging. Daaruit ontstond ‘The Tiny Lodge’.

En wat is ‘The Tiny Lodge’ nu juist?

Kort door de bocht, The Tiny Lodge is een vakantiewoning gelegen in de prachtige polders van de gemeente Sint- Laureins. Maar het is meer dan gewoon een vakantiewoning. Dit gebouw op wielen is een Off Grid Tiny House.

Wat wil dat nu weer juist zeggen? The Tiny Lodge is zelfvoorzienend en is dus op geen enkel netwerk aangesloten. Alles is aanwezig om zowel energie als water op te wekken en op te slaan. Verder is dit een normaal huis met een WC, Douche, keuken, 2 slaapkamers, een gezellig houtvuur… De meer technische uitleg kan je verder op onze site terug vinden.

EEN NATUURLIJKE OMGEVING

Sint-Laureins

Waarom in Sint- Laureins? We zijn er beiden geboren en getogen en er van overtuigd dat wij nu eenmaal in één van de mooiste gemeente van Vlaanderen wonen. De uitgestrekte polders, de mooie kreken, vlotte toegangswegen naar Sluis, Brugge, Gent en de zee. Er zijn ook maar weinig gemeentes waar je nog zo van de stilte en rust in de natuur kunt genieten. Het vlakke landschap maakt het ideaal voor een lange fietstocht met leuke authentieke adresjes waar je iets kan eten en drinken. 

ONTSTAAN VAN HET IDEE

Zelfvoorziend als uitgangspunt

Waar het idee juist ontstaan is…? Geen idee eigenlijk. De zoektocht naar een nieuwe originele uitdaging startte misschien in Ieper. Waar we zelf in een Tiny House verbleven bij iemand in de tuin. Het zelfvoorzienend zijn is iets wat ons al langer boeit.

Zo hebben wij thuis ook zonnepanelen, vangen wij ons regenwater op en hebben we een grote moestuin waar we het hele jaar door groentjes uit eten. The Tiny Lodge was dus een leuke combinatie van zaken die we in het dagelijkse leven reeds toepassen.

WE ONTVANGEN JULLIE MET OPEN ARMEN

Wij hopen jullie te mogen ontvangen in onze unieke vakantiewoning en dat jullie mogen genieten van een verblijf hier.

Groetjes Sander, Steffy, Jeanne en …