Vakantie met
lage impact

Onthaasten in een unieke omgeving in een vakantiewoning met lage impact.

Door gebruik te maken van de allernieuwste technologie bieden we je een vakantiewoning met een erg lage impact.
Zo hebben we een complete waterzuiveringsinstallatie, zonnepanelen met heel wat batterijen en een droogtoilet!

The Tiny Lodge Zee op 20 minuten

Waterzuivering

Een compleet waterfiltersysteem zuivert het regenwater tot schoon, veilig drinkwater voor de tiny lodge. Zonder toevoeging van chemicaliën of ingewikkelde processen.

The Tiny Lodge Zee op 20 minuten

Zonne-energie

Door middel van 6 zonnepanelen en 4 batterijen met een totale capaciteit van 4×200 Ah (4.8Kwh) zorgen we ervoor dat je zo’n 2 dagen zonder zon kunt overbruggen.

The Tiny Lodge Toilet icoon

Droogtoilet

In de Tiny Lodge vind je als toilet ‘De Villa 9020’. Dit is een zéér ‘milieuvriendelijk’ toilet zowel in gebruik als in het materiaal waarvan het gemaakt is (recyclebaar polyetheen).

Waterzuivering

Betrouwbaar drinkwater

Ons complete waterfiltersysteem zuivert regenwater tot schoon, veilig drinkwater voor je tiny house. Zonder toevoeging van chemicaliën of ingewikkelde processen.

• Compleet waterzuiveringssysteem in vijf fasen
• Veilig drinkwater door uv-zuivering

Onze waterfilterinstallatie voorziet de Tiny house van schoon water. Hierdoor heb je van douche tot wc tot keukenkraan veilig en betrouwbaar drinkwater. Deze waterfilterinstallatie kent vijf fasen voor het zuiveren van regenwater. Deze fasen zijn als volgt:

1. Zelfreinigend sedimentfilter (50 micron)
2. Sedimentfilter 20 micron
3. Actieve kool filter 10 micron
4. Sedimentfilter 5 micron
5. UV-filter

Energie

De zon als bron

6 Zonnepanelen, gekoppeld via een Victron omvormer aan een accu-set, zorgen voor de energie in the Tiny Lodge.

Deze batterijen wegen 60kg/stuk en zorgen er voor dat we zo’n 2 dagen zonder zon kunnen overbruggen.

Batterijmonitor
Deze monitor kan je terug vinden naast de badkamer deur. Hierop kan je zien wat het huidige verbruik is en hoeveel stroom er nog opgeslagen is in de batterijen.

Toilet

De Villa 9020

De Villa 9020 is een zéér ‘milieuvriendelijk’ toilet zowel in gebruik als in het materiaal waarvan het gemaakt is (recyclebaar polyetheen).

Qua ontwerp, comfort, stabiliteit en gebruik is dit toilet in alle opzichten hetzelfde als een ‘modern toilet’. De ingebouwde ventilator zorgt ervoor dat alle geuren en condens rustig en effectief worden verwijderd uit de badkamer.

Dit droogtoilet villa 9020 heeft de toiletemmer NIET in het toilet, maar eronder en is urine scheidend.

Bij wijze van spreken in de kelder, of onder het chassis, staat een 50 L droog emmer die alles opvangt en dan 1-2x per jaar geleegd moet worden, bij vakantie gebruik! Heel wat minder dan bijvoorbeeld met een ‘chemisch toilet’ wat bijna om de dag geleegd moet worden. In The Tiny Lodge doen wij regelmatig een controle om na te gaan of het toilet geleegd moet worden.

Voor de rest is de klep op dezelfde manier beveiligd met 2 klemmen, heeft een 12V ventilator in 2 ventilatie standen.

De urinescheiding is hier nog steeds van toepassing en kan gewoon apart opgevangen en gebruikt worden. Of via de wastafelafvoer opgevangen worden. geen aparte riolering nodig !